23 червня 2020 року для керівників ЗДО було проведено онлайн-навчання щодо впровадження системи безпечності харчувої продукції НАССР у закладах дошкільної освіти міста Чернівців. У семінарі-навчанні йшлося про основні положення харчового законодавства України та нові вимоги до харчової галузі.
Під час навчання розглянули позитивні моменти системи НАССР
- В обов’язковому порядку контролюється сировина, що поставляється в ЗДО для приготування їжі для дітей;
- Існує можливість документального контролю, які проби проходила сировина, перед тим, як потрапити на стіл до дитини;
- Здійснюється жорсткий контроль за умовами її приготування в частині дотримання вимог санітарії та гігієни;
- Своєчасна і якісна дезінфекція інвентарю, приміщення їдальні і кухні;
- Особиста гігієна персоналу;
- Правильне прибирання відходів і сміття;
- Відсутність комах;
- Продукти, які не відповідають за якістю тим, з яких дозволено готувати їжу дітям, повертаються постачальникам або утилізуються;
- Жорсткий контроль за зберіганням продуктів і напівфабрикатів.
Проаналізувавши почуте, учасники семінару прийшли висновку, що комплекс цих заходів допоможе захистити дитину від різних захворювань, включаючи харчові та алергічні отруєння, оскільки головним завданням системи HACCP є аналіз небезпек і проведення поетапного контролю над усіма етапами приготування страв і продуктів харчування, починаючи від прийому продуктів на склад і до моменту подачі готової страви.