Онлайн-навчання директорів ЗДО щодо впровадження системи НАССР в закладах дошкільної освіти

23 червня 2020 року для керівників ЗДО було проведено онлайн-навчання щодо впровадження системи безпечності харчувої продукції НАССР у закладах дошкільної освіти міста Чернівців. У семінарі-навчанні йшлося про основні положення харчового законодавства України та нові вимоги до харчової галузі.

Під час навчання розглянули позитивні моменти системи НАССР

  • В обов’язковому порядку контролюється сировина, що поставляється в ЗДО для приготування їжі для дітей;
  • Існує можливість документального контролю, які проби проходила сировина, перед тим, як потрапити на стіл до дитини;
  • Здійснюється жорсткий контроль за умовами її приготування в частині дотримання вимог санітарії та гігієни;
  • Своєчасна і якісна дезінфекція інвентарю, приміщення їдальні і кухні;
  • Особиста гігієна персоналу;
  • Правильне прибирання відходів і сміття;
  • Відсутність комах;
  • Продукти, які не відповідають за якістю тим, з яких дозволено готувати їжу дітям, повертаються постачальникам або утилізуються;
  • Жорсткий контроль за зберіганням продуктів і напівфабрикатів.

    Проаналізувавши почуте, учасники семінару прийшли висновку, що комплекс цих заходів допоможе захистити дитину від різних захворювань, включаючи харчові та алергічні отруєння, оскільки головним завданням системи HACCP є аналіз небезпек і проведення поетапного контролю над усіма етапами приготування страв і продуктів харчування, починаючи від прийому продуктів на склад і до моменту подачі готової страви.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *