Творити добро – значить бути щасливим

21 березня 2018 року з нагоди Міжнародного дня людини із синдромом Дауна завідувач кафедри медичної біології та генетики, професор Р. Булик та доцент кафедри М. Кривчанська вкотре організували зустріч  викладачів та студентів БДМУ з вихованцями спеціального дошкільного навчального закладу № 31 для дітей з особливими потребами.

Метою таких відвідин є спрямування уваги студентів-медиків до проблем людей з даною патологією, формування у дітей з дитинства почуття гідності, захищеності, щастя.

Гості закладу принесли вихованцям фрукти, солодощі, іграшки та розвивальні ігри. Найбільшу взаємну радість принесло спілкування дітей із дорослими. Про це студенти сказали так: « Недаремно діток з синдромом Дауна часто називають «дітьми сонця», адже ми на власні очі переконались, що вони дуже вразливі та чутливі, дуже добрі та вірні, позитивні, постійно посміхаються, беруть за руку, йдуть на коліна – тішать оточують своїм «сонячним» теплом і добротою. Їм потрібна наша увага».

А ми, педагоги-практики, стверджуємо, що і наші вихованці стають повноцінними членами суспільства, гарними фахівцями, соціально активними і життястверджуючими людьми. Яскравим доказом цих слів є наша вихованка, а нині – відома фотомодель Марія Куваєва, фото якої публікують найвідоміші інформаційні портали світу.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *