Всеукраїнський семінар вчителів німецької мови

З 3 по 5 квітня на базі Чернівецької гімназії №1 за підтримки Центральної служби освіти за кордоном ФРН та за участю  Крістофа Йеґґле, координатора Центрального управління у справах шкільної освіти за кордоном, відбувся Всеукраїнський семінар вчителів німецької мови з проблеми «Системний підхід до формування мовленнєвої компетенції у письмі на уроках німецької мови».
Директор гімназії Шиманський Віктор Миколайович привітав учасників та побажав усім плідної праці.

Відкрла семінар заступник директора з навчально-виховної  роботи Фисюк Романа Флоріанівна та наголосила на тому, що вчителі німецької мови, які працюють за DSD-програмою, мають можливість вже багато років вдосконалювати свій професійний рівень за кордоном. На сьогодні в Україні налічується 25 DSD-шкіл, які функціонують за програмою PASCH: Школи партнери майбутнього. Цей проект підтримує Федеральне міністерство закордонних справ Німеччини.

Крістоф Йеґґле координатор Центрального управління у справах шкільної освіти за кордоном ознайомив учасників з програмою семінару та  основними напрямками роботи.

Представники  мали змогу ознайомитися з основними аспектами підготовки учнів до німецького мовного  іспиту та з програмою змішаного навчання (DSD Globales Online-Lernen DaF ), яка була розроблена для вчителів України. Змішане навчання – це технологія, що поєднує традиційну класно-урочну систему та онлайн-навчання. Модель не передбачає радикальної відмови від традиційної освіти, оскільки очна освіта дає важливі мовні та соціокультурні навички. Перша очна частина – тренінги для вчителів, а після них навчання продовжуватиметься за системою «Blended Learning», щоб забезпечити педагогів постійною підтримкою.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *