Вчительку гімназії №2 номінували на Global Teacher Prize Ukraine

Тетяну Тадеївну Спориніну, вчителя інформатики Чернівецької гімназії №2, номінували на звання найкращого вчителя України! Тетяна Спориніна: «Особисто несподівано, приємно отримати сьогодні листа про те, що ти – найкращий вчитель України для своїх учнів і колег, тому що вони номінували тебе на премію Global Teacher Prize Ukraine».

Цього року переможець премії отримає 250 000 гривень, рік безкоштовного навчання та поїздку в Дубай на Global Education and Skills Forum 2020. Окрім того, цьогоріч уперше передбачено додатковий приз для школи, де працює переможець, – сучасну бібліотеку зі зручними робочими місцями та комп’ютерним обладнанням. Звання найкращого вчителя України, який змінює на краще життя своїх учнів і шкіл, оголосять 5 жовтня на День учителя.

Номінували педагога її учні. Ось що пишуть колеги про номінантку:

«Тетяна Тадеївна працює вчителем інформатики  у Чернівецькій гімназії №2 з 1993 р., вчитель вищої категорії, учитель-методист. Вчитель талановитий, ініціативний, творчий. Сфера інтересів та творчої активності Тетяни Тадеївни у жодному випадку не обмежується інформаційними технологіями. ЇЇ та її учнів цікавить таємничий космос та історія рідного міста,  громадянські проекти та театральна творчість. А найпекучішим болем є долі випускників гімназії,   що воюють на Сході країни.

Тетяна Тадеївна  – керівник учнівського клубу Біт, який об’єднує гімназистів, зацікавлених світом інформаційних технологій. Щороку члени клубу успішно представляють свої напрацювання на учнівських конкурсах та конференціях: «Всеукраїнський конкурс науково-технічної творчості «Мирний космос», Міжнародна освітня науково-практична конференція «Зоряний шлях», Всеукраїнський колоквіум школярів «Космос. Людина. Духовність», Всеукраїнський конкурс інформаційних технологій, обласний відкритий конкурс з Web-дизайну тощо.

Як педагог випустила не одне покоління учнів, захоплених інформаційними технологіями, які професійно пов’язали з цією галуззю  своє майбутнє. Формує партнерські стосунки з учнями, залучає їх до творчості, створює атмосферу  активної зацікавленості та співпраці.

Як досліднику їй притаманні постійний пошук, професійне вдосконалення. Прагнення творчості спонукає її до використання найрізноманітніших форм педагогічної діяльності, впровадження учнівських та педагогічних проектів, участі у всеукраїнських телекомунікаційних формуах. Тетяна Тадеївна започаткувала регіональну навчально-практичну конференцію екологічного спрямування «Я-Земля». Успішно координує роботу учнів у напрямку створення та реалізації проектів природничого, екологічного, гуманітарного, художньо-естетичного напрямків у межах міжнародних освітніх програм Global, LEARN, World Teacher, Intel «Навчання для майбутнього», «Шлях до успіху».

Як громадянин Тетяна Тадеївна є активним організатором волонтерського руху, за що у 2016 році нагороджена знаком народної пошани «За гідність та патріотизм». Завдяки її зусиллям наші воїни на Сході України одержують необхідну матеріальну та психологічну підтримку.

Характеризуючи Спориніну Тетяну Тадеївну як особистість, найкращим представленням є слова її учениці, переможця Всеукраїнського конкурсу «Космічні фантазії»  Лис Софії:

«Є людина, серцем і душею віддана своїй професії, для неї немає слів «робота», «щоденна важка праця», а є життя, сповнене вболівання про світ, про нас, учнів. Якщо спробувати відшукати метафору, яка б змалювала вчителя одним штрихом – то це оголений нерв, який відгукується на кожну дитячу здогадку, на кожну дорослу проблему. Поруч з Тетяною Тадеївною дійсно стаєш причетним і до життя міста, і до справ державних, і, що найдивовижніше – до музики Космосу».

Фото: з Фейсбук-сторінки Спориніної Тетяни.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *