Орієнтири перебудови виховання у сучасній українській школі

09 жовтня 2019 року відбувся виїзний семінар-практикум заступників директорів з виховної роботи, працівників служби у справах дітей, педагогів – організаторів закладів загальної середньої освіти міста Чернівців.
Захід проводився з метою  визначення нових підходів у системі виховання школярів, вирішення проблем булінгу в дитячому середовищі  через відродження духовності шляхом вивчення християнських цінностей, народного мистецтва, ознайомлення з пам’ятками культури, оазами природи, осередками духовності нашого краю.
Учасники семінару відвідали:

  • Свято-Аннинський жіночий монастир, який розташований на Анниній горі, що в місті Вашківці.

  • Перевал Німчич (586 м) – одне з найбільш мальовничих місць у Буковинських Карпатах. Звідси відкривається чудовий краєвид гірської долини, якою тече бурхливий Черемош. Дуже поетично про Німчич висловилася Леся Українка, яка побувала тут у липні 1901 року. «Раз заїхали високо на гору Німчич і побачили звідти при заході сонця щось таке гарне і срібне, як мрія».


Костянтин Ушинський писав: “Природа своїми таємничими буквами записує в тілі людини всю історію ії безсмертної душі, і цей дивний літопис природи передається з покоління в покоління, від батьків до дітей, внукам і правнукам”

  • Місто Косів – центр гуцульської культури. Місто скарбів та легенд.
  • Майстер-клас майстрині традиційної гуцульської кераміки, члена Національної спілки художників України Козак-Ділети І.В. Творчість Іванни Володимирівни — це прояв її глибинного зв’язку з славним родом косівських гончарів Рощиб’юків. Вона є неперевершеною серед сучасних майстрів в розписі фляндровкою.


Духовна людина – це людина, що розширила свою свідомість за межі матеріального Світу, яка усвідомлює єдність і взаємозв’язок із Землею і Космосом, яка виявляє в житті найвищі людські якості, творить добро для себе і людей і живе щасливо.
Один індійський мудрець казав: “Як матір береже свою єдину дитину, доглядає її, оберігає її і виховує її, так і ти, всяка людино, рости, виховуй і оберігай у собі найдорожче, що є на світі: любов до людей і до всього живого”. Цьому вчать усі віри: і брамінська, і буддійська, і єврейська, і китайська, і християнська, і магометанська. І тому найпотрібніше на світі це – навчитися любити

 

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *