Осінь дарує мир: відбувся щорічний міський конкурс юних дизайнерів “Осіння палітра”

Школярі Чернівецької громади представили свої роботи у 4-х номінаціях.
У конкурсі взяли участь учні 14-х закладів загальної середньої освіти та вихованці п’яти наших позашкільних закладів. Вік учасників – від 7 до 18 років.
69 дітей під керівництвом 19 педагогів працювали над представленими творчими роботами. Є також вироби дітей із внутрішньо переміщених осіб, які зараз мешкають у Чернівцях.
У міському центрі науково-технічної творчості учнівської молоді, що на вул. Небесної сотні, було представлено майже сто робіт. І професійне журі мало їх оцінити.
Картини, ляльки, осінні композиції… Діти представили роботи у чотирьох номінаціях: живопис, ліплення, природній матеріал, м’яка іграшка.
Звісно, у своїх роботах діти не оминули і патріотичну тематику та тему війни. А які назви робіт: “Запашний ангелик”, “Осінній ловець снів”, “Сила супротиву”, “Осінь- чернівчанка”, “Осінь дарує мир”, “Дорога в осінь”, “Геть з України, москаль некрасивий”, “Ой у лузі червона калина”, “Осінь в гості завітала, Україну розфарбувала”, “Осінь в тренді”, “Песик Жовтень”….
Марія Заблотовська, директорка міського центру науково-технічної творчості учнівської молоді зауважує, що такий конкурс юних дизайнерів проводиться вже років 15-ть. Кожного разу змінюються номінації. Але, зауважує, щороку всі діти-учасники – неймовірно талановиті.
Оцінювало творчість школярів професійне журі – митці і педагоги, добре знані у Чернівцях.
Це Дмитро Курик, завідувач кафедри декоративно- прикладного та образотворчого мистецтва факультету архітектури, будівництва та декоративно- прикладного мистецтва ЧНУ ім. Ю. Федьковича, заслужений майстер народної творчості, майстер художньої обробки дерева.
Це Олександр Літвинов, художник- живописець, заслужений художник України. Викладач згадуваної кафедри.
І це Микола Шкрібляк, директор Буковинського центру культури і мистецтва, заслужений діяч мистецтв України, викладач Вищого професійно- художнього училища №5 м. Чернівців.
– Можу з впевненістю сказати, що всі роботи хороші, – поділився думками Микола Шкрібляк.- І тут дуже важливо відзначити, що це роботи не учнів митецької школи, яка працює з певними програмами і за певною системою. Тут діти – учні шкіл, вихованці позашкілля, але діти дійсно обдаровані. Вони вільні у своєму творчому виборі. І важливо додати, у роботах багато Чернівців і Буковини. Звісно, помітно працю педагогів, які намагаються дітей спрямувати, щоб вони реалізувалися. І що важливо, не втратили свою індивідуальність.
Із 69 учасників міського онлайн-конкурсу «Осіння палітра», призові місця вибороли – 39-ть, також журі визначило одне Гран-прі.
Призери і учасники будуть нагороджені дипломами управління освіти Чернівецької міської ради і міського центру науково- технічної творчості учнівської молоді.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *