У ЗОШ №3 відкрилася арт-майстерня “ФайнNeedle”

Проєкт реалізований за підтримки БФ “Кращим бути”.

Як ви пам’ятаєте, ми багато розповідали на нашій сторінці про соціальне шкільне підприємництво, яке реалізовується у наших школах, гімназіях та ліцеях. Багато проєктів започатковано. Три проєкти соціального шкільного підприємництва перемогли у конкурсі від БФ “Кращим бути”. Проєкт ЗОШ №3 “ФайнNeedle” (Файна голка) -один із них.
І вже вчора оновлена шкільна арт-майстерня, із гарним ремонтом, відкрилася.
На відкриття завітали Ірина Ткачук – начальниця Управління освіти Чернівецької міської ради, Олександр Побережний – приватний підприємець, засновник торгової марки “НатаЛюкс”, Олена Плахута – керівниця приватного підприємства “Імпульс”.
Від самого початку свого перебування на посаді, Ірина Ткачук активно підтримувала кожен проєкт соціального шкільного підприємництва, як і власне, саму ідею такого підприємництва. Адже це дозволяє дітям оволодівати різними навичками.
Також були присутні співавторки проєкту – Віра Жугаєвич і Наталія Іванчук. А також вчителька трудового навчання Аліна Клічук, під чиїм керівництвом старшокласники шитимуть і виготовлятимуть тут різні вироби.
Завдяки благодійникам, в тому числі ГО “Справа Кольпінга Румунії”, ще раніше майстерні були подаровані швейні машинки. Долучилася до облаштування майстерні і шкільна родина – ГО ” Шкільна родина – оберіг дитини”.
Завдяки сучасному ремонту, який допоміг здійснити фонд “Кращим бути”, колишня шкільна столярна майстерня, яка довго простоювала, перетворилася на сучасну арт-майстерню.
Як розповідає директорка школи Галина Фурдига, діти із наставниками шитимуть тут із вторинної сировини – в основному використовують джинс, – різні гарні речі: рюкзаки, пенали, пуфи, чохли на стільці… Також виготовлятимуть і вироби для декору: віночки, кульки…
Більше світлин можна переглянути за покликанням.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *