Нацгвардійці провели «День відкритих дверей» для чернівецьких старшокласників

Проведений за підтримки Управління освіти Чернівецької міської ради, цей захід був цікавим і корисним для хлопців та дівчат. Особливо для тих, хто вже визначився з майбутньою професією і хоче стати військовим.
День відкритих дверей відбувся у Чернівецькій обласній філармонії: у залі, у фойє та біля філармонії. Були присутні учні наших шкіл, гімназій та ліцеїв, в тому числі ліцеїсти військово-спортивного ліцею.
Учні старших класів мали змогу ознайомитися зі специфікою служби у Національній гвардії України. Побачити зразки військової форми всіх сезонів та приміряти її. Ознайомитися зі зброєю, за допомогою якої нацгвардійці боронять нашу країну, а також з особливостями її застосування.
Також були проведені показові заняття із тактики та польової медицини. Перед філармонією був представлений військовий транспорт нацгвардійців, з яким можна було познайомитися ближче.
Школярам розповіли про Національну гвардію України та історію її створення. Презентували всі основні напрямки військового фаху, які є у нацгвардії.
Також офіцери чернівецького підрозділу НГУ розповідали присутнім як правильно працювати з інформацією, яким джерелам інформації довіряти та чому не можна розповідати рідним та близьким військовослужбовця про його місцезнаходження.
Нацгвардійці зауважують, що служба у Національній гвардії України – це почесна місія кожного громадянина нашої країни. І цій місії можна професійно навчитися: у столиці є Київський інститут, а в Харкові – Національна академія Національної гвардії України.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *