Використання терапевтичних казок у роботі фахівця психологічної служби

Казка є однією з форм, завдяки якій відбувається соціалізація у різні вікові періоди. Вона входить у життя людини з раннього дитинства та супроводжує її протягом усього життя; з неї починається знайомство зі світом людський взаємин, з навколишнім світом у цілому.

Казка є одним з «інструментів», за допомогою якого дорослі можуть впливати і корегувати поведінку дітей, спілкуватися з ними їхньою мовою. Казка допомагає зануритися в дитячу душу, розгледіти в ній те, що заважає дитині відчувати себе щасливою, а також те, що заважає їй розвиватися і реалізуватися. Казка – це інструмент психоемоційної підтримки та ефективний засіб психологічної допомоги в складних ситуаціях.

10 травня 2023 року відбулася онлайн-консультація для практичних психологів і соціальних педагогів закладів освіти «Використання терапевтичних казок у роботі фахівця психологічної служби».
Оксана Дмитрюк, психолог ЦПРПП, обговорила з учасниками провідні принципи казкотерапії, види казок, особливості психотерапевтичних казок.
Під час заходу відбулася презентація методичного посібника з казкотерапії для гармонійного розвитку та розв’язання дитячих проблем «Казки які надихають». Посібник є напрацюванням творчої групи практичних психологів ЗДО.
Інна Федоряк, (ЗДО №24), Ірина Єлісоветій (ЗДО №25), Олена Балберова (ЗДО №30), Катерина Хотей (ЗДО №42), Олеся Макаренко (ЗДО №44) поділилися з колегами досвідом роботи у творчій групі.
Зустріч надихнула фахівців психологічної служби до подальшого професійного зростання.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *