Моніторинг вивчення результатів навчання стартував

На виконання наказів Міністерства освіти і науки України від  28.03.2023р. № 347 та від 15.05.2023 р. №  565  розпочалося тестування учнів 6-х і 8-х класів  з математики в межах проведення загальнодержавного моніторингового дослідження якості освіти у закладах загальної середньої освіти в умовах воєнного стану.

Учні  двох  6-х класів  Коровійського ліцею та Чернівецької гімназії № 7, які є учасниками інноваційного освітнього проєкту всеукраїнського рівня за темою «Розроблення і впровадження навчально-методичного забезпечення для закладів загальної середньої освіти в умовах реалізації Державного стандарту базової середньої освіти» (пілотні школи НУШ України) та  двох 6-х та двох  8-х класів  Чернівецького ліцею № 18 та Чорнівського НВК   16-17 травня 2023 року  стали учасниками моніторингового дослідження та пройшли перше тестування   з  математики.

Тестування учні проходили на платформі Всеукраїнської школи онлайн. Фахівці досліджуватимуть результати навчання учнів щодо засвоєння тем за два роки навчання (1-й цикл базової освіти) для 6-х класів, та за 4 роки – для      8-х.

Дане моніторингове ослідження – одне із серії вивчення діяльності шкіл під час війни. Отримані дані стануть основою для подальшого регулярного відстежування успішності навчання учнівства й формування висновків за результатами двох-трьох років такого моніторингу.

Як зазначає на своєму сайті Державна служба якості освіти, отримані дані за наслідками моніторингу будуть конфіденційними та оприлюднюватимуться лише в узагальненому вигляді. Тобто, результати виконання учні зможуть побачити у власному кабінеті на платформі Всеукраїнської школи онлайн, але тільки свої. Результати окремо взятої школи чи класу не публікуватимуться і не надаватимуться директору, педагогам чи органам управління освітою.

Тести, які виконували учні, розробила Державна служба якості освіти України за підтримки проєкту «Супровід урядових реформ в Україні» й участі педагогів-практиків, авторів навчальних програм і стандартів.

З огляду на те, що діти по завершенню виконання тесту та участі в анкетуванні виходили задоволені, можемо зробити проміжний висновок, що “ВСІ СПРАВИЛИСЯ!”.

Попереду ще моніторинг з української мови.  Бажаємо успіхів нашим школярам!

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *