Заклади освіти готові до нового навчального року

30-ть ЗЗСО громади розпочнуть навчання в очному форматі, 17-ть – за змішаною формою. Це один з найвищих показників в Україні.
Вчора у пресцентрі медіахолдингу “С4” відбулася пресконференцію Юрія Лесюка, заступника Чернівецького міського голови та Ірини Ткачук, начальниці Управління освіти Чернівецької міської ради.
Впродовж години говорили про все, що стосується освіти, насамперед – про готовність освітніх закладів розпочати новий навчальний рік. Прямий ефір пресконференції ми транслювали на нашій сторінці і багато хто бачив, чи може подивитися за цим посиланням:
Юрій Лесюк та Ірина Ткачук озвучили багато важливих питань. Зокрема, те, що надалі велика увага приділятиметься
питанню безпеки навчального процесу. Заклади мають укриття, у них встановлені камери нагляду та тривожні кнопки, забезпечена фізична охорона на період навчання.
У закладах продовжуватиметься національно-патріотичне виховання, зокрема гра “Джура”. Управління освіти започатковує цього року шкільну лігу “Ігри нескорених” з новітніх видів спорту – вперше в Україні. В планах – запуск учнівського бізнес- хабу.
У прес-конференції також вляли участь
Галина Абрам’юк, директорка ліцею №5 “Оріяна” та Сергій Білоус, директор гімназії №16. Вони розповідали про те, що було зроблено і робиться безпосередньо у їхніх закладах. Обоє директорів зауважили на тому, якою важливою є фінансова автономія закладів освіти. Адже дає багато можливостей.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *