У різноманітності наша сила

Різноманітність та інклюзія (D&I) – це не просто слова, вони є обов’язковою умовою функціонування активного, толерантного, громадянського суспільства. Інклюзія означає почуття належності. Коли всі учасники освітнього процесу знають, що мають вирішальне значення для спільної мети – не лише учні будуть успішними, а й майбутнє нашої держави.

14.09.2023 на онлайн-вебінарі ЦПРПП «Організація освітнього процесу в умовах інклюзивної освіти» зібрались однодумці, готові до подолання труднощів і активної діяльності щодо вдосконалення освітнього середовища, навчання та підтримки дітей з особливими освітніми потребами.

Консультант центру Олена Кучера ознайомила учасників заходу з основною нормативно-правовою базою, що забезпечує інклюзивну освіту, а також з особливостями роботи вчителя-предметника з дітьми, що потребують особливої підтримки.

Марина Марчук, к.п.н., голова міського методичного об’єднання асистентів вчителів, висвітлила основні вимоги до ведення документації інклюзивної шкільної освіти та поділилась практичним досвідом укладання навчальних програм для дітей з ООП з окремих предметів, власними методичними розробками, розкрила секрети комунікації з дітьми з ООП та командою психолого-педагогічного супроводу. Для учасників вебінару створено кейс з методичними порадами та матеріалами присвяченими організації інклюзивної освіти.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *