У Чернівцях провели тренінг із грантової грамотності для місцевих освітян

Уже третій рік у Чернівцях діє освітній клуб, який об’єднує педагогів громади. Спілкуються на різні теми. Цього разу говорили про гранти, а саме – де їх шукати й які напрямки можуть отримати підтримку донорів. Про це повідомляють репортери С4.

«Коли ми говоримо про альтернативні джерела фінансування закладів освіти, звичайно, що йдеться і про нетрадиційні методи. Це гранти. Але щоб отримати грант, потрібно пропрацювати дуже багато питань і прикласти дуже багато зусиль», – зазначає очільниця управління освіти Чернівецької міської ради Ірина Ткачук.

Про те як писати гранти багато з освітян дізналися вперше.

«Я би, наприклад, дуже хотіла цікаву таку сенсорну панель, де би були звуки, музика. Де б я мала можливість уже новими, сучасними методами займатись дітьми. Ось це мене дуже цікавить. Чи зможу я прийняти участь в такому гранту і подати свою заявку», – каже музична керівниця дошкільного закладу №54 «Зернятко» Тетяна Вовк.

Лекцію прочитала Мар’яна Кобеля-Звір, яка тривалий час займається грантами та їх вивченням. Спікерка з Чернівців, тому їй приємно знову повертатись додому.

«У нинішніх умовах війни, грантів для України від міжнародних партнерів є дуже багато. Але є велика проблема в тому, що люди, на жаль, не знають, що вони можуть отримати грантове фінансування. Вони не розуміють, до якого фонду можна було б звернутися, щоб отримати грантові кошти», – розповідає експертка.

За її словами, гранти можна отримувати на матеріально-технічну базу, проєкти мобільності, а також спільно разом зі студентами, учнями чи з батьківськими комітетами.1 програми.

Джерело: С4 Медіа гарячих новин.
1

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *