Ансамбль “Неогалактика” достойно представив Чернівці на фестивалях, що відбулися на узбережжях Еллади.

Протягом останнього тижня червня – початку липня, юні танцюристи здійснили захоплююче творче турне грецьким узбережжям Середземного, Іонічного та Егейського морів.
◾Народний ансамбль танцю «Неогалактика» Центру дитячої та юнацької творчості м. Чернівці (керівники Ольга та Неоніла Галак) вкотре мав честь представляти Україну на міжнародних фестивалях народного мистецтва.
◾Понад десять концертів в різних локаціях у рамках цілої плеяди міжнародних фестивалів, на які ансамбль отримав персональні запрошення:
18-му Всесвітньому фестивалі традиційних танців – Посейдонія 2024.
4-му Європейському фестивалі традиційних танців для дітей.
1-му Міжнародному фестивалі сучасного, традиційного та латиноамериканського танцю.
7-му Міжнародному фестивалі народного танцю.
◾Усі фестивалі були організовані та проводилися під егідою Міжнародної організації народного мистецтва IOV у співпраці з ЮНЕСКО.
◾Місія фестивалів, до якої долучився і ансамбль “Неогалактика”, полягає в тому, щоб зберігати та популяризувати всі форми народного мистецтва та народної культури як елементів нематеріальної культурної спадщини. А також сприяти розумінню та оцінці культурного розмаїття серед усіх народів.
– Можливо, хтось скаже “не на часі”, але за час війни ми переконалися, що культура – це зброя, духовна зброя народу. Ми усвідомлюємо, що для того, щоб народна культура приносила користь майбутнім поколінням, вона має вижити не лише як записані спогади минулих поколінь, але й у живих традиціях сьогодення, – кажуть керівники “Неогалактики”. – Тому ми докладаємо всіх зусиль і передаємо свої знання, уміння, навички, а головне – любов до народного танцю своїм талановитим вихованцям, а в результаті юні танцюристи гордо несуть прапор України та достойно популяризують українське народне мистецтво на міжнародних теренах.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *