Триває об’їзд закладів дошкільної освіти щодо підготовки до нового навчального року та опалювального сезону.

Фахова комісія розпочала працювати у дитячих садочках з понеділка і завершить перевірку наступного понеділка. Відтак розпочнеться об’їзд гімназій та ліцеїв і закладів позашкільної освіти.
◾Щодня фахівці перевіряють по 10-12 дитячих садочків. Звертають увагу на все: укриття, харчоблоки, медичні кабінети… Дивляться, чи у садочках є засоби пожежогасіння, система протипожежної сигналізації та оповіщення, тривожні кнопки, відеонагляд, чи виконані у закладах приписи ДСНС…
◾Оглянувши кожен заклад, комісія обговорює з керівниками ЗДО, що впродовж серпня ще варто доробити, аналізує, які роботи запланувати на перспективу.
◾До комісії, що перевіряє заклади освіти, входять фахівці Управління освіти Чернівецької міської ради – начальниця Управління, її заступники, фахівці групи централізованого господарського обслуговування Управління освіти – з пожежної безпеки та цивільного захисту, технік-будівельник, технік-енергетик. Також у комісії – представники сектору ювенальної превенції відділу превенції Чернівецького РУП ГУНП в Чернівецькій області, Держпродспоживслужби, ДСНС, міської дитячої поліклініки.
◾На стан укриттів комісія звертає особливу увагу, адже безпека дітей є найважливішою. Фахівці ретельно перевіряють кожне укриття і навіть мали можливість бачити, як евакуйовують дітей, бо і під час об’їздів лунала повітряна тривога.
Є в ЗДО укриття, в яких до вересня буде здійснено ремонт, до слова, з міського бюджету на це постійно виділяються кошти.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *