Керівники ліцеїв та гімназій зі всієї України з’їхалися до Чернівців на конференцію.

Директори закладів освіти із 20 регіонів нашої країни майже тиждень працюватимуть тут.
◾Цього року 32-у щорічну конференцію Асоціації керівників закладів освіти “Відроджені гімназії України” випала честь приймати нашому місту. Більше 120 керівників ЗЗСО зареєструвалися і беруть участь у конференції.
◾Її урочисте відкриття відбулося сьогодні у культурно-мистецькому центрі ім. І. Миколайчука.
◾Про здобутки, виклики, плани в освіті Чернівецької громади гостям розповіла начальниця Управління освіти Чернівецької міської ради Ірина Ткачук.
◾Всіх освітян також привітав президент асоціації керівників закладів освіти “Відроджені гімназії України (ВГУ)” Ярослав Турянський. Він розповів:
– Такі конференції відбуваються щорічно, у різних містах України. А сама асоціація була створена на початку 1990-х, коли в Україні почали відроджувати довоєнні українські гімназії, які були закриті радянським режимом. Сам я є директором Стрийської гімназії, яку я відродив у 1991 році – першу повоєнну українську гімназію, і яку свого часу закінчив Степан Бандера. До мене приїжджали освітяни переймати досвід. Так виникла наша асоціація, яку маю честь очолювати з початку її заснування.
◾У перший день відкриття конференції для її учасників підготували концерт кращі колективи позашкільних закладів освіти Чернівецької громади. Гості також відвідали Чернівецьку міську раду, мали екскурсію містом.
◾Наступні дні директори ЗЗСО з усієї України працюватимуть у чернівецьких ліцеях та гімназіях, дивитимуться, як відбувається освітній процес, який досвід можна взяти з того чи іншого закладу. А у два завершальні дні учасники конференції відвідають заклади освіти у Хотині, Вижниці та Клішківцях.
◾Наприкінці конференції відбудеться обговорення, також асоціація, за її підсумками, скерує лист до Міністерства освіти і науки України.
◾Ярослав Турянський також зауважує:
– Ми не маємо спонсорів чи партнерів. Кожен учасник, який вирішує, що йому важливо брати участь у такій конференції, оплачує її участь самостійно. Тут у Чернівцях нам сприяла в організації начальниця Управління освіти Ірина Ткачук.
Також над підготовкою до конференції працювали голова оргкомітету Андрій Сігітов, який є директором чернівецького ліцею №2, та директорка Чернівецького центру професійного розвитку педагогічних працівників Оксана Косован.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *