На базі чернівецьких ліцеїв та гімназії пройшов обласний конкурс читців поезії та виконавців пісень на вірші буковинського поета Василя Васкана.

Учні різних вікових категорій разом зі своїми керівниками старанно підготувалися і продемонстрували хорошу виконавську та артистичну майстерності.
◾Конкурс відбувався на базі гімназії № 14, ліцею № 4 та ліцею № 19 ім. О.Кобилянської. Участь брали діти із ЗЗСО різних громад області.
◾До складу журі входили відомі артисти, музикознавці, освітяни, журналісти – Іван Дерда, Юхим Гусар, Віталій Демченко, Вадим Лісовий, Наталія Брянська, донька Василя Васкана – Жанна, заступниця начальника Управління освіти Чернівецької міської ради Надія Шевченко, члени літературно-мистецького клубу імені Василя Васкана « Я заздрю крилам журавля», друзі поета Валерій Унгурян, Василь Джуран, Михайло Урсул…
◾Василь Васкан – відомий буковинський поет, який також працював на освітянській ниві. Він помер рік тому у віці 82 роки. У пам’ять про нього, і такою була воля поета, родина ініціювала цей конкурс. І відбувається він за підтримки Департаменту освіти і науки Чернівецької ОВА, директорка Департаменту Оксана Сакрієр очолює оргкомітет.
◾Надія Шевченко, заступниця начальника Управління освіти вітаючи всіх конкурсантів зауважила, що вірші Василя Васкана заслуговують жити і вивчатися молодим поколінням.
◾Сьогодні були відзначені призери, дипломанти та лауреати. Всі отримали грошову винагороду від родини Василя Васкана. Фінальний гала-концерт лауреатів конкурсу відбудеться 4 листопада у «Юності Буковини».
+33
 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *