Організація «Save the Children» передала пароконвектомати у 9-ть закладів дошкільної освіти.

Впродовж 2022-23 рр. 15-ть пароконвектоматів було закуплено у дитячі садочки за кошти бюджету громади.
◾Таким чином, у половини всіх закладів дошкільної освіти Чернівецької громади зараз вже є це необхідне для кухні обладнання. І тепер більшість страв у садочках готують і готуватимуть у пароконвектоматі.
◾Це піч для приготування їжі на пару, і завдяки їй кухарі можуть готувати швидше, а страви на пару є поживнішими. Приготування страв у пароконвектоматі потребує менше часу, але якість їжі – краща.
◾Сьогодні один із 9-ти закладів освіти, куди було передано пароконвектомати – ЗДО №42 «Перлинка», відвідали представники міжнароджної організації «Save the Children». Зокрема, Доус Ян – директор з відновлення та стійкості та Абубакер Моєїн – директор офісу Північної та Західної України «Save the children».
◾Тут вони поспілкувалися з начальницею Управління освіти Чернівецької міської ради Іриною Ткачук, говорили про допомогу, яку від початку повномасштабного російського вторгнення організація надає освіті громади, про подальшу співпрацю.
◾Також говорили із адміністрацією садочка. Адже у цьому закладі одне із укриттів було облаштоване саме за підтримки «Save the Children». Відвідали тут ресурсну кімнату – спеціально обладнаний освітній простір, спрямований на емоційний, психічний та фізичний розвиток дитини чи групи дітей з особливими освітніми потребами. Такі ресурсні кімнати є дуже потрібними у закладах освіти.
◾Всі дев’ять пароконвектоматів минулого тижня були завезені у заклади дошкільної освіти.
Дякуємо міжнародній організації «Save the Children» за допомогу та співпрацю!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *