“Для кожного лідера є важливим його оточення”

Сказала на зустрічі зі старшокласниками Лариса Клічук, дружина мера Чернівців, лікарка, заступниця гендиректора з медичного маркетингу та адміністрування міської клінічної лікарні.
Сьогодні відбувся крайній цього року форум лідерів учнівського самоврядування.
У кіноконцертній залі “Чернівці” зібралися старшокласники наших ліцеїв та гімназій, представники учнівського самоврядування кожного закладу.
Форум традиційно відбувається у рамках циклу зустрічей “Дружній формат”, які проводить Управління освіти.
Сьогодні хлопці та дівчата слухали Ларису Клічук, а також Марину Кирилюк, секретарку Чернівецької міської ради, засновницю першої маркетингової компанії у Чернівцях, Руслана Білоскурського, декана економічного факультету ЧНУ ім. Ю.Федьковича, депутата Чернівецької міської ради та Ратміра Турчанінова, майстра спорту України, переможця всеукраїнських та міжнародних турнірів з боксу.
На початку зустрічі начальниця Управління освіти Ірина Ткачук зазначила, що Управління не даремно проводить такі лідерські форуми. Адже показуємо, що спікери – звичайні люди, які завдяки навчанню, саморозвитку і праці над собою досягнули успіху. “Лідерство у нас в голові”,- наголосила Ірина Ярославівна.
Лариса Клічук зізналася, що вперше виступає перед великою учнівською аудиторією. Лариса Володимирівна поділилася, що з дитинства мала чоловічу мрію – стати пілотом літака. Стала лікаркою, але дитяча мрія досі з нею. Важливо для кожного лідера, зауважила вона, це оточення, люди, на яких можна завжди покластися.
У своїх запитаннях школярі цікавилися, який вдома міський голова. “Людина з лідерськими задатками є лідером завжди і у всьому, не лише на роботі, і таким є мій чоловік”, – сказала Лариса Клічук.
Марина Кирилюк поділилася тим, що їй допомагало опановував лідерські якості. Це, зокрема, бути активною, задавати питання, які тебе цікавлять… Марина Василівна розповіла, що мала пропозиції працювати за кордоном, але завжди хотіла бути корисною саме своїй країні.
Руслан Білоскурський поділився, які форми лідерства найближчі йому. І перша з них – стати насамперед лідером для себе. Зауважив школярам, що не варто плисти за течією, бо так цілі не досягнеш. Натомість важливо працювати над собою, на боятися мрій і нікого не повторювати.
Ратмір Турчанінов доєднався до форуму онлайн, адже наразі перебуває у Франківську. Він говорив про важливість знання іноземних мов, про те, якою необхідною є підтримка друзів і чому лідер теж повинен вміти відпочивати.
Кожному спікеру школярі ставили запитання. За найоригінальніші отримували подарунки – книги.
Традиційно модерував захід директор 14-го ліцею Сергій Кізіма.
Більше світлин із заходу можна переглянути за покликанням.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *