Про організацію освітньої роботи в дошкільних навчальних закладах у 2017/2018 навчальному році

У К Р А Ї Н А

Чернівецька міська рада

У П Р А В Л I Н Н Я   О С В I Т И

вул. Героїв Майдану, 176, м. Чернівці, 58029 тел./факс (0372) 53-30-87, 

Email: osvita@gmail.com. Код ЄДРПОУ №02147345

Н А К А З

 

31.07.2017                                                                                        № 268

Про організацію освітньої роботи

в дошкільних навчальних закладах

у 2017/2018 навчальному році                      

 

На виконання законів України «Про освіту», «Про дошкільну освіту», Указу Президента України від 13.10.2015 № 580/2015 «Про стратегію національно-патріотичного виховання дітей та молоді на 2016-2020 роки, Базового компонента дошкільної освіти, Концепції національно-патріотичного виховання дітей та молоді, Положення про дошкільний навчальний заклад (затверджено постановою Кабінету Міністрів України від 12.03.2003 № 305), Санітарного регламенту для дошкільних навчальних закладів (затверджено наказом Міністерства охорони здоров’я України від 24.03.2016 № 234), Гранично допустимого навантаження на дитину в дошкільних навчальних закладах різних типів та форм власності (затверджено наказом МОН України від 20.04.2015 № 446), інших нормативно-правових актів, листа Міністерства освіти і науки України від 13.06.2017 № 1/9-322 «Щодо організації освітньої роботи в дошкільних навчальних закладах у 2017/2018 навчальному році» та наказу Департаменту освіти і науки Чернівецької обласної адміністрації «Про організацію освітньої роботи в дошкільних навчальних закладах у 2017/2018 навчальному році» від 26.07.2017 № 350

 

НАКАЗУЮ: 

1. Адміністраціям дошкільних навчальних закладів усіх типів і форм власності, навчально-виховним комплексам:

1.1. Визначати зміст дошкільної освіти її Базовим компонентом – державним стандартом.

1.2. Здійснювати освіту дітей дошкільного віку в межах Базового компонента дошкільної освіти за комплексними і парціальними програмами та іншими видами навчальних видань, рекомендованими Міністерством освіти і науки України, або схваленими для використання в дошкільних навчальних закладах комісією з дошкільної педагогіки та психології Науково-методичної ради з питань освіти Міністерства освіти і науки України.

1.3. Враховувати при реалізації права дітей на дошкільну освіту особливі освітні потреби в навчанні і вихованні кожної дитини, в тому числі дітей з особливими освітніми потребами відповідно до принципів інклюзивної освіти в дошкільних навчальних закладах усіх типів і форм власності.

1.4. Здійснювати програмно-методичний супровід змісту дошкільної освіти дітей з особливими освітніми потребами за окремими програмами і методиками, рекомендованими Міністерством освіти і науки України або схваленими відповідними предметними комісіями Науково-методичної ради з питань освіти Міністерства освіти і науки України.

1.5. Вводити додаткові  освітні  послуги, що не визначені інваріантною частиною Базового компонента дошкільної освіти, відповідно до статутних цілей і завдань дошкільного навчального закладу лише за згодою батьків дитини або осіб, які їх замінюють, на основі угоди між батьками або особами, які їх замінюють, та закладом у межах гранично допустимого навчального навантаження на дитину.

1.6. Використовувати в освітньому процесі дошкільних навчальних закладів програми та навчально-методичну літературу згідно Переліку, рекомендованого Міністерством освіти і науки України.

1.7. Надати право вибору освітніх програм за педагогічним колективом дошкільних навчальних закладів: комплексної як основної та додаткових парціальних для забезпечення ефективної реалізації інваріантного та варіативного змісту дошкільної освіти.

1.8 Визначити пріоритетні  змістовні напрямки та завдання освітньої роботи на 2017/2018 навчальний рік на основі аналізу роботи за минулий рік, потреб дошкільного навчального закладу, враховуючи регіональні особливості.

1.9. Організовувати освітній процес за одним чи кількома пріоритетними напрямами: художньо-естетичним, фізкультурно-оздоровчим, музичним, гуманітарним тощо.

1.10. Затвердити на  педагогічній раді програми розвитку, виховання і навчання на навчальний рік, форми календарного планування освітньої роботи з вихованцями, до 01.09.2017.

1.11. Сприяти участі педагогів у апробації нових методик, технологій, підходів відповідно до офіційних експериментальних досліджень науковців та впровадження інновацій в практичній діяльності.

1.12. Сприяти забезпеченню наступності між дошкільною та   початковою ланками освіти в умовах освітньої реформи «Нова українська школа».

1.13. Використовувати в практиці роботи з батьками матеріали Всеукраїнського фестивалю-огляду кращого досвіду з організації просвіти батьків вихованців дошкільних навчальних закладів «Джерело батьківських знань».

1.14. Покращити якість управління на рівні дошкільних навчальних закладів, шляхом оптимізації управлінської діяльності, постійно.

2. Наказ розмістити на інформаційному сайті управління освіти Чернівецької міської ради.

3. Контроль за виконанням наказу залишаю за собою.

 

Начальник управління освіти

Чернівецької міської ради                                                         Мартинюк С.В.

 

Виконавець:

головний спеціаліст

відділу дошкільної освіти

управління освіти міської ради                                               Гаврилова Л.М.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *