Від STEM-освіти до вибору професії

У всьому світі спостерігається дефіцит фахівців з технічних напрямків, попит на них росте набагато швидше, ніж на інші спеціальності, саме тому, у відповідь на виклики часу,  STEАM-освіта виходить на перший план.

Однак, важливо розуміти, що STEАM-навчання – це не просто технічна освіта. Вона охоплює значно ширше поняття, а саме вдале поєднання креативності та технічних знань.

10 червня 2024 року з метою розвитку STEM-освіти в  закладах загальної середньої   освіти Чернівецької  міської  територіальної   громади  розпочався Чемпіонат міста Чернівці з інженерних наук.  З ініціативи Національного технічного університету «Харківський політехнічний інститут за сприяння управління освіти міської ради захід проходить на базі Чернівецьких ліцеїв з учнями/випускниками 10-11 класів.

Тиждень розпочався  знайомством  із STEM-лабораторіями та проведенням  профорiснтацiйної роботи серед учнiв 10-11 класiв, розставленням акцентів на важливостi iнженерно-технiчноi освiти для розвитку регiону.

Проведення цiєї роботи необхiдне для ознайомлення майбутнiх вступникiв з новими можливостями та пiдготовки ix до прийому на офлайн навчання у Чернiвцях за гостродефiцитними iнженерно-технiчними спецiальностями.

Чемпіонат проходитиме в iнновацiйному авторському ігровому командному форматі інтелектуальних змагань  Kahoot-вікторини за п’ятьма інженерними темами

У відбірковому етапі п’ять вікторин за темами:

– енергетика;

– електромеханіка, електропривід та електроніка;

– прикладна механіка та матеріали;

– машинобудування;

– транспорт.

В фіналі будуть змагатися 12 команд (по три кращих команди з кожного відбіркового ігрового дня). Підбиття підсумків фіналу та визначення переможців відбуватиметься в результаті підрахунку балів платформою Kahoot.

Цей захід стане яскравим  стартом для розвитку інженерно-технічної освіти у нашому регіоні та сприятиме підготовці кваліфікованих кадрів, необхідних для процвітання підприємств та економіки Чернівецької міської територіальної громади.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *