Впровадження проекту “Вчимося жити разом” триває

31 січня 2018 року на базі СЗОШ№22 відбулася  інтруктивно-методична  нарада учителів початкових класів з питань інтеграції курсу  «Вчимося жити разом» у зміст навчального предмета «Основи здоров’я» у 1-4 класах.

Тематика курсу реалізовує компетентнісний підхід в освіті.

Про основні аспекти інтеграції курсу «Вчимося жити разом» у зміст навчального предмета «Основи здоров’я» у 1-4 класах інформувала Косован О.К., методист ММЦ. Вона ознайомила колег з методичними  рекомендаціями  щодо інтеграції навчального курсу, наголосивши про основні принципи теоретичного та практичного викладання предмету, також  продемонструвала навчально-методичне забезпечення курсу. Присутні мали можливість детально ознайомитися зі схемою інтеграції  курсу «Вчимося жити разом» у зміст навчального предмета «Основи здоров’я» у 1-4 класах.

У роботі наради взяла участь  Кліщинська Т.А., методист НМЦ освітнього менеджменту та координації діяльності методичних служб ІППО ЧО;  координатор, відповідальний за реалізацію завдань Плану заходів проекту «Вчимося жити разом» у Чернівецький області. Вона  ознайомила  колег з метою, завданнями та основними принципами впровадження проекту в освітнє середовище навчальних закладів та з особливостями  проходження дистанційних он-лайн курсів.

Досвідом роботи з мультимедійним курсом «Вчимося жити разом» поділилася Бачинська І.Р., керівник методичного об’єднання вчителів початкових  класів СШ І ступеня №26, в якій усі вчителі початкової школи  зареєструвалися на «Порталі превентивної освіти», пройшли курс, виконавши тести за модулями, підсумковий тест  та отримали сертифікати.

Обговорено основні питання щодо проведення тренінгів з метою інтеграції курсу «Вчимося жити разом» та заключного он-лайн опитування у закладах освіти міста в межах проекту «Вчимося жити разом», яке відбудеться  з 10 по 20 квітня 2018 року.

Представники  закладів освіти отримали конкретні посилання про курс та презентуватимуть отриману інформацію на засіданнях  шкільних методичних об’єднань учителів початкових класів.

Викладання предмета «Основи здоров’я» у закладах освіти спрямоване на формування у дітей ключових компетентностей, визначених Концепцією Нової української школи, яка затверджена  розпорядженням КМУ від 14.12.2016 №988-р «Про схвалення Концепції реалізації державної політики у сфері реформування загальної середньої освіти «Нова українська школа» на період до 2029 року.

 

Інструкція до он-лайн курсу

Посилання сайт+курси+підручники

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *